Sobib nii kuumade kui külmade jookide, suukaudsete ravijookide, suppide ja püreestatud toitude paksendamiseks. Paksendatud toitu tohib soojendada, jahutada või külmutada ilma, et selle konsistents muutuks. Hoida tihendalt suletuna kuivas ja jahedas (<25 ° C), kuid mitte külmikus. Kasutada ainult pakendis olevat mõõtlusikat. Käed pesta, kasutada puhtaid nõusid ja veenduda, et pakend on pealt puhas. Lisada vajalik kogus pulbrit vedeliku või püreestatud toidu sisse ning segada hoolikalt šeikeri, vahustaja või kahvli abil. Seejärel lasta pakseneda paari minuti jooksul, et saavutada soovitud konsistents. Mitte lisada sel ajal pulbrit juurde, sest vedeliku paksenemine jätkub. Valmistada paksendatud toit korraga üheks toidukorraks ja kasutada see ära 2 tunni jooksul. Järele jäänud toit visata ära. Juba avatud pakendi sisu tuleb ära kasutada 2 kuu jooksul.
Mõõtlusikate arv, mis on vajalik toidu paksendamiseks* Mõõtlusikatäis = 3 g
maht | 1-aste
Siirupi konsistents |
2.aste
Kastme konsistents |
3.aste
Pudingu konsistents |
|
viskoossus | 450+/- 200 mPa.s | 1200+/-400 mPa.s | 3000 +/-1000 mPa.s | |
Joogid (kohv, tee, piim, mahlad, vesi) | 200 ml | 2-3 | 3-4 | 4-5 |
Suukaudsed täisväärtuslikud ravijoogid (Nutridrink) | 200 ml | 2-3 | 3-5 | 5-7 |
Püreeritud toidud | 100 g | – | 1 | 1,5 |
*kogus võib vähemal määral sõltuda vedeliku temperatuurist või paksusest ja vajalikust viskoossusest (lisainfo www.nutilis.com)
Nutilise kasutamisjuhised. Nutilis sobib nii kuumade kui külmade jookide kui ka püreeritud toitude paksendamiseks (liha, kastmed,pudingud ja puuviljad).
– Enne kuumale vedelikule lisamist lasta vedelikul enne veidi jahtuda (>60 kraadi). Jooki võib hiljem
mikrolaineahjus soojendada. Uuesti soojendatud jook kasutada ära 2 tunni jooksul
– Külm jook (<7 kraadi) – optimaalse paksuse saavutamiseks lasta seista paar minutit
– Gaseeritud joogid – enne paksendamist segada jooki selle rahustamiseks, kuni enamik vahtu on joogilt kadunud
Valmistamine:
- Vajalik kogus vedelikku valada nõusse
- Lisada ettekirjutatud kogus Nutilise pulbrit
- Sulgeda korgiga ja ja 5 – 10 sekundit raputada
- Segada 1 – 2 minutit
- Lasta seista paar minutit, kuni segu saavutab soovitud konsistentsi