Sobib nii kuumade kui külmade jookide, suukaudsete ravijookide, suppide ja püreestatud toitude paksendamiseks.
Paksendatud toitu tohib soojendada, jahutada või külmutada ilma, et selle konsistents muutuks.
Hoida tihendalt suletuna kuivas ja jahedas (<25 ° C), kuid mitte külmikus.
Kasutada ainult pakendis olevat mõõtlusikat.
Kasutusjuhend:
-
Pese käed, kasuta puhtaid nõusid ja veendu, et pakend on pealt puhas.
-
Lisa vajalik kogus pulbrit vedeliku või püreestatud toidu sisse.
-
Sega hoolikalt šeikeri, vahustaja või kahvli abil (raputa 5–10 sekundit või sega 1–2 minutit).
-
Lase segul pakseneda paar minutit, et saavutada soovitud konsistents. Ära lisa selle aja jooksul pulbrit juurde, kuna paksenemine jätkub.
-
Valmista paksendatud toit korraga üheks toidukorraks ja kasuta see ära 2 tunni jooksul.
-
Järelejäänud toit viska ära.
-
Avatud pakendi sisu tuleb ära kasutada 2 kuu jooksul.
Lisainfo:
-
Kuumad joogid: enne pulbri lisamist lase vedelikul jahtuda alla 60 °C. Soovi korral võib jooki hiljem mikrolaineahjus soojendada. Uuesti soojendatud jook tuleb ära tarvitada 2 tunni jooksul.
-
Külmad joogid: (<7 °C) – optimaalse paksuse saavutamiseks lase segul seista paar minutit.
-
Gaseeritud joogid: enne paksendamist sega jooki, kuni enamik vahust on kadunud.
-
Vedeliku paksendamiseks vajalik tasandatud mõõtlusikate arv* (1 mõõtlusikatäis = 1,25 g)
*Nutilis Cleari kogus võib sõltuda vähesel määral vedeliku temperatuurist ja paksusest ning soovitud viskoossusest. Lisainfo: www.nutilis.com
NB!
Ainult enteraalseks toitmiseks. Toode ei ole ette nähtud parenteraalseks kasutamiseks.
Toodet tuleb kasutada meditsiinilise järelevalve all!
Kasutatakse ainult vedeliku ja toidu paksendamiseks.
Ei sobi ainsa toitaineallikana.
Ei sobi alla 3 aastastele lastele.
Kasutada ettevaatlikult naatriumipiiranguga patsientidel.