Teie lapse tervise huvides on tähtis pidada kinni piimajoogi valmistamisjuhisest. Piimajook valmistatakse vahetult enne igat toitmist. Kasutamata jäänud ja jahtunud piimajooki ei tohi hiljem kasutada. Piimajooki ei tohi soojendada mikrolaineahjus (ülekuumenemisoht).
1. Käed pesta. Kasutada ainult puhtaid nõusid.
2. Joogivesi keeta ja jahutada kuni 40 °C.
3. Valada tassi toidu valmistamiseks vajalik kogus vett (vt.tabelist).
4. Piimajoogi valmistamiseks kasutada ainult pakendis olevat mõõtlusikat. Liigne pulber lükata maha puhta noaga. Lisada veele täpne kogus pulbrit.
5. Segada lusikaga kuni pulber on täielikult lahustunud.
6. Kontrollida enne lapse toitmist piimajoogi temperatuuri (ligikaudu 37 °C).
Pakendit hoida tihedalt suletuna jahedas ja kuivas (5-25 °C), kuid mitte külmikus. Juba avatud pakendi sisu tuleb ära kasutada 4 nädala jooksul. Toode on pakendatud gaasikeskkonda.
Toidukordi päevas | Ühe toidukorra kogused | Valmis toidu kogus, ml | ||
Vesi, ml | Mõõtlusikate arv | |||
2 | 210 | 7 | 230 |
Tabelis toodud valmis toitesegu kogused ja söögikordade arvud on soovituslikud.
Standardsegu: 100 ml toitesegu = 90 ml vett + 3 mõõtlusikatäit pulbrit (13,9 g). 1 mõõtlusikatäis = 4,6 g. 2 tassitäit väikelapse piimajooki moodustab vaid osa lapse päevasest toiduvajadusest. Mitmekesine ja tasakaalustatud toiduvalik on väga oluline.