
Kellele on Nutridrink Protein Omega 3 mõeldud?
Nutridrink Protein Omega 3 toodet kasutatakse alatoitumise või sellega seotud alatoitumise riskiga vähihaigetel. Mõeldud toitumise toetamiseks, eriti pea- ja kaela-, kopsu-, käärsoole-, mao- ja kõhunäärmevähiga patsientidele, kuna neil on alatoitluse tõttu kõige suurem oht kaalulangusesse.***
Nutridrink Protein Omega 3 on toitumisalane tugi, mida kasutatakse:
- ettevalmistusena keemia- ja kiiritusraviks
- kiiritusravi ajal ja pärast seda
- perioperatiivsel perioodil
Kas sa tead seda?
Valgu ja oomega 3 rasvhapete roll onkoloogilise haige toitumises.
Täiskasvanud terve inimene peaks iga päev tarbima umbes 0,8 g valku 1 kg kehakaalu kohta. Vähihaige vajab seda aga peaaegu kaks korda rohkem – umbes 1,5 g valku / kg kehakaalu kohta päevas. See tähendab, et onkoloogiline patsient peaks pöörama erilist tähelepanu piisavale valguvarule oma igapäevases toidus. Kõrge toiteväärtusega valguallikad toidus on liha, kala, muna, kaunviljad.
Valk on üks dieedi põhikomponente, ilma milleta keha ei saaks toimida.
- Keha põhilised ehitusplokid (kasv, areng, taastumine)
- Ta vastutab lihaste ehitamise ja töötamise eest
- Ensüümide ja hormoonide komponent (ainevahetusprotsesside reguleerimine)
- See transpordib vitamiinid ja mineraalained kehas õigetesse kohtadesse
- See on oluline immuunsüsteemi nõuetekohaseks toimimiseks

Omega 3 on üks asendamatutest rasvhapetest, mida organism ise toota ei suuda, mistõttu tuleb toiduga varustada. Nende allikaks on peamiselt kala, pähklid, taimeõlid (linaseemned, rapsiseemned, oliiviõli). Omega-3 rasvhapetel on põletikuvastased omadused, mistõttu peetakse neid onkoloogias komponendiks, mille varustatus organismis koos dieediga on vähi kulgemise korral eriti oluline.
Vähk ja ravi ise soodustavad onkoloogilise haige organismis põletiku teket, mis mõjutab muuhulgas söögiisu vähenemise, iivelduse, kehakaalu languse, sealhulgas lihasmassi ja nõrkuse korral. See võib viia alatoitluse tekkeni, mis võib mõjutada onkoloogilise ravi kulgu. Omega-3 rasvhapped võivad vähendada põletikku ja seeläbi aidata kaasa isu paranemisele, kehakaalu ja lihasmassi vähenemisele ning onkoloogilise patsiendi toitumisseisundi paranemisele.
Mõnikord ei piisa valgu ja oomega 3 nõudluse rahuldamisest onkoloogilise patsiendi traditsioonilise toitumise muutmisega, siis võib arst soovitada toitumistoetust suukaudsete toidulisandite näol.